marți, 22 aprilie 2014

Luminatul Praznic al INVIERII DOMNULUI 2014













Duminica, 20 aprilie 2014, s-a savarsit slujba Invierii Domnului. La orele 23:00, s-a inceput cu citirea din Cartea Faptele Apostolilor, iar in apropierea miezului noptii, s-a facut primirea Sfintei Lumini, adusa de la Ierusalim, cu ripide, prapori si in sunet de clopot.


La orele 00:00 cei prezenti, au primit Sfanta Lumina la indemnul preotului: "Veniti de luati lumina!". In biserica s-au continuat slujbele. Utrenia Pascala, Canonul Invierii fiind cantat de toti drept-maritorii crestini prezenti, ca mai apoi, sa se savarseasca Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, a Sf. Ioan Gura de Aur.

Dupa citirea Pericopei Evanghelice, Preacuviosul Parinte Protosinghel Leontie, duhovnicul obstii, a dat citire Pastoralei Chiriarhale a I.P.S. Teodosie Arhiep. Tomisului, cu ocazia Lumiantului Praznic al Invierii Domnului.

In aceeasi zi, la orele 15:00, s-a savarsit slujba Vecerniei - numita si "A doua Inviere", citindu-se pericopa evanghelica de la Sf. Ap. si Ev. Ioan, capitolul al XX-lea, versetele 19-25, in douasprezece limbi.

HRISTOS A INVIAT! - PRAZNIC LUMINOS!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu