duminică, 25 mai 2014

Duminica a VI-a după Paşti, a Orbului din naștere

































Cuvant al Sf. Luca al Crimeei la Duminica vindecarii orbului din nastere


Duminica 25 mai 2014, la Schitul "Sf. M. Mc. Gheorghe", s-a savarsit slujba Utreniei in cinstea Invierii Domnului, intru pomenirea minunii savarsite de Mantuitorul nostru Iisus Hristos cu Orbul din nastere, dar si intru pomenirea Sfantului, de Dumnezeu purtatorului Parintelui nostru Ierarh INOCHENTIE al Odessei.

Dupa aceasta, a urmat slujba Sfintei si Dumnezeiestii Liturghi a Sf Ioan Gura de Aur, in cadrul careia, dupa citirea pericopei Evanghelice de la Sf. Ap. si Ev. Ioan, capitolul al IX-lea, s-a rostit cuvantul de invatatura despre minunea savarsita de Dumnezeu-Omul, Iisus Hristos. Acesta, a facut tina din pamant. Mantuitorul i-a refacut globii oculari orbului din nastere, pe care acest nu-i avea. Apoi il trimite, zicand: "Mergi de te spală în scăldătoarea Siloamului (care se tâlcuieşte: trimis)." ... si s-a vidnecat si a marturisit minunea tuturor.

Cantarile psaltice au impotobit slujbele savarsite, fiind interpretate de catre tanarul teolog, student la Conservator, Alexandru Chiriac, care in aceasta zi s-a aflat in micuta casa a Sfantului Gheorghe de la Closca.

La finalul slujbei, toti credinciosii prezenti au cantat Canonul Invierii Domnului si au sarutat Sfintele Moaste ale Sf. Ier. Inochentie al Odessei, praznuit de catre Biserica la 25 mai, dar si ale altor Sfinti.

In plus, dupa terminarea slujbei si agapa de la trapeza schitului, robii lui Dumnezeu Iulian si Brailita, au multumit lui Dumnezeu pentru cei peste 25 de ani de impreuna vietuire. Slujba de Multumire s-a savarsit dupa randuiala prevazuta in Molitfelnic. Fiind prezentii membrii familiei, credinciosi, dar si obstea Schitului.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu